Chów w ulepszonych klatkach
Chów w ulepszonych klatkach



Chów w ulepszonych klatkach kur przy produkcji jajek spożywczych jest najstarszym technologicznie i mimo wszystko najbardziej wyizolowanym infrastrukturalnie sposobem produkcji jaj. Ulepszone klatki, w których utrzymywane jest aktualnie stado to bateria klatek już zmodernizowanych, ulepszonych i dostosowanych do wymagań unijnych pod kątem dobrostanu.
Kury produkujące jaja w chowie klatkowym to rasy przygotowane do tego rodzaju funkcjonowania.
W naszej fermie produkowane są jaja koloru i odcieni brązowego. Znoszone jajka mają skorupkę o zadowalającej twardości a ich żółtka są ładnie wybarwione dzięki stosowaniu w fermie SGR Augustyniak naszej naturalnej własnej karmy.
Jaja z chowu w ulepszonych klatkach oznakowane są numerem weterynaryjnym 3PL 30211306
Nasze kury w hodowli w ulepszonych klatkach mają zapewnioną czystość podczas chowu, dostęp do czystej i kontrolowanej parametrycznie wody oraz dobrej wentylacji, a dobre warunki higieniczne wpływają na stan kondycji naszych kur niosek, co za tym idzie znoszone jajka są zdrowe, wolne od bakterii i bogate w składniki odżywcze.
W każdym kurniku funkcjonuje system dobrych praktyk produkcyjnych i higienicznych GHP i GMP.
Wszystkie jaja trafiają do naszego zakładu sortowania / pakowania jaj zatwierdzonego pod nr weterynaryjnym PL30215904 WE
Przejdź do strony głównej