Chów ściółkowy
Chów ściółkowy



Chów ściółkowy kur niosek jest bardziej nowatorskim i naturalnym sposobem produkcji jaj spożywczych niż chów w ulepszonych klatkach. Przy chowie ściółkowym który wykorzystujemy również w naszej fermie kury mają do dyspozycji cały kurnik, którego podłoże jest wyściełane materiałem stanowiącym ściółkę.
W naszej fermie Augustyniak produkowane są jaja koloru i odcieni brązowego. Znoszone jajka mają skorupkę o zadowalającej twardości a ich żółtka są ładnie wybarwione dzięki stosowaniu w naszej naturalnej własnej karmy.
Jaja z chowu ściółkowego oznakowane są numerem weterynaryjnym 2PL 30211365, 2PL 30211367, 2L 30211370 i 2PL30211371.
W każdym kurniku funkcjonuje system dobrych praktyk produkcyjnych i higienicznych GHP i GMP.
Wszystkie jaja trafiają do naszego zakładu sortowania / pakowania jaj zatwierdzonego pod nr weterynaryjnym PL30215904 WE
Przejdź do strony głównej